Decembar 3, 2022

Prijava

ВИДЕО: Крдо слонова се напило, сељани нису могли да их пробуде – морали да употријебе бубњеве

Крдо слонова напило се пићем које су направили становници Салипаде, села у источној индијској држави Ориси.

Слонови су пронашли велике глинене посуде махуа – алкохолног пића направљеног од ферментисаних цвјетова тропског стабла Мадхуца Лонгифолиа. Посуде с махуом остављене су у џунгли да ферментирају, а сељани су их пронашли разбијене и празне, пише Инсидер, а преноси Јутарњи.хр.
У близини разбијених посуда пронађено је крдо од 24 успавана слона, укључујући и младунце. Чисти махуа садржи и до 45 посто алкохола.
Конзумирали су ферментисано пиће и напили се. То пиће још није било прерађено. Покушали смо да пробудимо животиње, али нисмо успјели па смо о свему обавјестили одјељење за шуме“, рекао је сељанин Нариа Сети за Прес Траст оф Индиа.

Службеници одјељења за шуме користили су бубњеве како би пробудили слонове из дубоког сна, а шумски чувар Гасирам Патра потврдио је да су након тога животиње побјегле у џунглу.
Слонове привлачи мирис махуе. Воле је јер је укусна и моћна“, рекао је Картик Сатјанарајан, извршни директор Wилдлифе СОС-а. Додао је да му се тврдње становника чине необичним јер обично један слон пази на остатак крда.
Истраживање из 2020. објављено у часопису “Биологy Леттерс” открило је да се слонови могу напити од малих количина алкохола јер не могу да га метаболишу на исти начин као људи, независно од њихове величине.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Схаре он
Схаре он
Схаре он
Схаре он

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti