4 Juna, 2023

Prijava

VIDEO: Krdo slonova se napilo, seljani nisu mogli da ih probude – morali da upotrijebe bubnjeve

Krdo slonova napilo se pićem koje su napravili stanovnici Salipade, sela u istočnoj indijskoj državi Orisi.

Slonovi su pronašli velike glinene posude mahua – alkoholnog pića napravljenog od fermentisanih cvjetova tropskog stabla Madhuca Longifolia. Posude s mahuom ostavljene su u džungli da fermentiraju, a seljani su ih pronašli razbijene i prazne, piše Insider, a prenosi Jutarnji.hr.
U blizini razbijenih posuda pronađeno je krdo od 24 uspavana slona, uključujući i mladunce. Čisti mahua sadrži i do 45 posto alkohola.
Konzumirali su fermentisano piće i napili se. To piće još nije bilo prerađeno. Pokušali smo da probudimo životinje, ali nismo uspjeli pa smo o svemu obavjestili odjeljenje za šume“, rekao je seljanin Naria Seti za Pres Trast of India.

Službenici odjeljenja za šume koristili su bubnjeve kako bi probudili slonove iz dubokog sna, a šumski čuvar Gasiram Patra potvrdio je da su nakon toga životinje pobjegle u džunglu.
Slonove privlači miris mahue. Vole je jer je ukusna i moćna“, rekao je Kartik Satjanarajan, izvršni direktor Wildlife SOS-a. Dodao je da mu se tvrdnje stanovnika čine neobičnim jer obično jedan slon pazi na ostatak krda.
Istraživanje iz 2020. objavljeno u časopisu “Biology Letters” otkrilo je da se slonovi mogu napiti od malih količina alkohola jer ne mogu da ga metabolišu na isti način kao ljudi, nezavisno od njihove veličine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti