29 Marta, 2024

Prijava

Erdogan uskladio stavove sa Bidenom: “Vjerujem da Moskva nema nikakve veze sa raketama”

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da poštuje izjavu Rusije da njihovi projektili nisu pogodile poljsku teritoriju i da vjeruje da Moskva „nema veze sa raketom”.

„Rusija je saopštila da to nema nikakve veze sa eksplozijom i predsjednik SAD Biden kaže da ove rakete nisu ruske proizvodnje. To pokazuju da Rusija nema nikakve veze sa raketom”, rekao je Erdogan na konferenciji za novinare tokom samita G20 na Baliju u Indoneziji, prenosi Rojters.

Erdogan je rekao da se situacija mora istražiti i da će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kada se vrati u Tursku.

Bajden je nakon razgovora sa liderima zapadnih zemalja rekao da raketa koja je usmrtila dvoje ljudi u Poljskoj verovatno nije ispaljena iz Rusije, navodi Rojters.

Poljski zvaničnici su saopštili da su dvije osobe poginule u eksploziji u okrugu Hrubešov na istoku Poljske, ali bez potvrde da je riječ o ruskoj raketi.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je raketa pala na Przevodov, selo na oko šest kilometara od granice sa Ukrajinom.

Rusija je negirala da je odgovorna za eksploziju, ali je poljski predsjednik Andžej Duda rekao novinarima da je to „najvjerovatnije bila raketa ruske proizvodnje”, ali da nema konkretnih dokaza koji pokazuju ko je ispalio projektil i da je reč o jednokratnom incidentu. NATO i SAD sprovode istragu o tom incidentu, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: