29 Marta, 2024

Prijava

Norveška princeza se odrekla titule zbog alternativne medicine, sa zaručnikom pokreće biznis

Norveška princeza Martha Louise odrekla se titule zato što se želiti baviti alternativnom medicinom. Na ovu odluku utjecao je njen kontroverzni zaručnik Durek Verrett.

Naime, on je samoprozvani šaman koji se već duže vrijeme bavi alternativnom medicinom, a jednom prilikom izjavio je da su ljudi koji boluju od raka sami krivi za svoje loše zdravstveno stanje, prenosi BBC.

Princeza se odrekla službenih dužnosti jer “nije željela miješati poslovni i privatni život”.

“Kralj i kraljica se zahavaljuju Marthi za posao koji je obavljala u proteklih nekoliko decenija. Svojim dužnostima posvećivala je mnogo pažnje”, navedeno je u saopćenju palače.

Martha je navela da je svjesna značaja koji nauka ima, ali da također vjeruje da “postoje alternativne metode koje dobro utječu na fizičko i mentalno zdravlje, a koje nisu uključene u naučna istraživanja”.

“Vjerujem da akupunktura, kristali, prirodni lijekovi, joga, meditacija i terapeutski razgovor mogu pomoći mnogima da imaju bolji život”, objavila je.

Dodala je da je bila svjesna da su zbog kraljevske titule mnogi pomno pratili njene izjave i da je zbog toga morala biti naročito pažljiva. Ipak, odlučila se odreći svega zbog alternativne medicine i zaručnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: