6 Juna, 2023

Prijava

Kavazović – Uvjeren sam da će turski narod ostati čvrst i iz ovoga izaći jači

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je uputio telegram saučešća predsjedniku Predsjedništva za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbašu, povodom terorističkog napada u Istanbulu.

– Povodom užasnog terorističkog napada koji je izveden jučer u Istanbulu i koji je usmrtio šest, a ranio više desetina ljudi, ali i koji je uznemirio čitavu Tursku i sve dobronamjerne ljude širom svijeta, izražavam vam svoju duboku potresenost i zabrinutost – navodi se u telegramu saučešća.

Reisul-ulema izrazio je uvjerenje da će turski narod ostati čvrst i iz ovoga izaći jači i odlučniji da se, kako je rekao, suprotstavi silama mraka koje ubijaju i kasape ljude, siju razdor i uništavaju materijalna dobra kad god vide priliku za to.

– Molim Uzvišenog Allaha da bratskoj državi Turskoj podari stabilnost i moć da se efikasno iznese sa svakim vidom teroriziranja i zastrašivanja ljudi, da porodicama nastradalih podari sabura a poginulim oprosti grijehe i uvede ih u Svoju Milost. Molim se i za ranjene: da im Allah olakša bol i ubrza oporavak – navodi se u telegramu.

U ovoj tragediji, istakao je reisul-ulema, niste sami, “uz vas mnogo onih koji tuguju zajedno s vama i sudjeluju u vašoj boli – iskreno i s dubokim emocijama“, javlja MINA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti