28 Marta, 2024

Prijava

Bh. košarkaši večeras gostuju favorizovanim Francuzima

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Pau igra duel desetog kola kvalifikacija za Mundobasket protiv selekcije Francuske koja je apsolutni favorit u ovom duelu, ali ne sumnjamo da će izabranici Adisa Bećiragića ostaviti posljednji atom snage na parketu i odigrati hrabru utakmicu.

 

Naša selekcija u ovaj duel ulazi nakon trijumfa u Skenderiji protiv Mađarske u petak rezultatom 83:78, a taj nas je trijumf ostavio u igri za Mundobasket.

Evenetualnim iznenađenjem u Francuskoj dosta toga bi zakomplikovali u grupi, ali ipak realnija opcija je da Crna Gora podbaci u naredne tri utakmice, ali nećemo sada o kalkulacijama.

Naša ekipa je odličnom raspoloženju stigla u Francusku.

Trenirali smo u pozitivnoj atmosferi, odradili smo sve zamisli selektora Bećiragiča koje je zacrtao za treninge i nadamo se večeras jednoj hrabro partiji Zmajeva.

Protiv Francuske nastupit ćemo u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Dakle neće u sastavu biti povrijeđenog Johna Robersona umjesto kojeg je u rosteru junior Zinedin Mulić koji se dokazao sjajnim partijama u dresu juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Francuzi bi pobjedom i matematički osigurali plasman na Mundobasket, a i oni će nastupiti bez najvećih zvijezda, ali opet imaju izuzetno jaku i respektabilnu selekciju.

Susret se igra u košarkaškom gradu Pau odakle dolazi poznati klub Pau Orthez, tako da će Trikolori imati i dobru podršku sa tribina.

Duel Francuske i Bosne i Hercegovine igra se u ponedjeljak sa početkom u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: