28 Marta, 2024

Prijava

Ako neko žali što dolazi Svjetsko prvenstvo to je Juventus

Juventus je nastavio sa odličnim rezultatima u Seriji A te se poslije nove pobjede zadržao u samom vrhu tabele. U Torinu je sa ubjedljivih 3:0 savladan Lazio. 

Derbi 15. kola nije bio toliko lijep za oči, što je prvenstvno odgovaralo Juventusu koji je znalački iskoristio svaku svoju priliku te na kraju slavio visok trijumf.

Poslije poprlično izjednačenog prvog dijela i sa malim brojem prilika promjena rezultata stigla je u samom finišu kada je mrežu zatresao Kean.

Napadač Juventusa je odlično iskoristio dubinski pas Rabiota te kiks Provedel koji je bespotrebno istrčao sa gola za vodstvo domaćina.

[twitter]https://twitter.com/lmm01525586/status/1591891621096091648[/twitter]

Na startu nastavka Kean je ponovo postigao gol i sada mu je pomogao Provedel koji je jedan šut Kostića odbio pravo na nogu italijanskog napadača.

Ostatak utakmice je bio rutinsko odrađivanje posla za Bianconere koji su u posljednjim minutama postigli još jedan gol.

Za končanih 3:0 pogodio je Milk na asistenciju Chiese te proboj Juventusa na visoko treće mjesto iza Napolija i Milana.

Staroj dami je ovo bila šesta uzastopna pobjeda u Seriji A te možda pauza zbog Svjetskog prvenstva za Bianconere dolazi u pogrešno vrijeme s obzirom na odličnu formu.

Ekipa Maxa Allegrija je dobrim rezultatima u prvenstvu nekako uspjela isprati gorak okus, prije svega zbog ispadanja u Ligi prvaka već u grupnoj fazi.

Ipak, s ozbirom da je prvoplasirani Napoli i dalje na +10 teško je vjerovati da će se Juventus uspjeti uključiti u borbu za Scudetto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: