29 Marta, 2024

Prijava

U sjeni novih geopolitičkih dešavanja: NATO i Amerika bi da se što prije zaborave zločini u Afganistanu

Istraga zločina SAD i NATO u Avganistanu nije sprovedena zbog očigledne ucjene Vašingtona, rekao je ruski stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja. On je na jučerašnjem sastanku Generalne skupštine UN napomenuo da bi Zapad volio da „svi zaborave na neodgovorne akcije američke i NATO vojske, koje su redovno izvodile neselektivne vazdušne udare na obične Avganistance”, prenio je TASS.

„A da ne govorimo o noćnim prepadima i vansudskim ubistvima civila, uključujući žene i djecu”, naglasio je Nebenzja. On je podsjetio i da je BBC o tome nedavno pisao.

„Nažalost, uprkos izvještajima raznih nezavisnih nevladinih organizacija o strašnim ratnim zločinima koji imaju za cilj postizanje pravde da bi se krivci priveli odgovornosti, istrage nisu sprovedene”, poručio je ruski stalni predstavnik pri UN.

Nebenzja je naveo da takav cinizam nije ništa novo.

„To je tipičan stav SAD i njenih saveznika prema ratnim zločinima u koje su počinili i na drugim kriznim tačkama, uključujući Irak, Siriju i Libiju”, rekao je on i dodao da sve američke kritike na račun kršenja ljudskih prava djeluju licemjerno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: