1 Juna, 2023

Prijava

Preklopni iPhone je postao stvarnost nakon jednogodišnjeg projekta

Već dugo se špekuliše da će Apple ući na tržište preklopnih mobitela, no rani izvještaji govore da ćemo na to čekati još nekoliko godina. Ipak, nešto slično već postoji u formi unikatnog uređaja.

 

Tim koji stoji iza YouTube kanala Tech Aesthetics je odlučio vlastitim snagama i idejama napraviti preklopni iPhone. U projektu je korišten hardver iPhonea X te kućište Motorole Razr (2019), a rezultat jednogodišnjeg mukotrpnog rada je uređaj nazvan iPhone V.

Ekran iPhonea X je odvojen od stakla i slojeva osjetljivih na dodir, tako da je samo ostao fleksibilni OLED ekran. Proces je daleko od jednostavnog te je zahtijevao delikatne manevre, naprednu mašineriju i ukupno 37 iskorištenih ekrana iPhonea X prije nego je zamisao ostvarena. Također, iskorištena su dva primjerka Motorole Razr 2019 koji su rastavljeni kako bi se smjestio hardver iPhonea X. Tim je kreirao modificiranu matičnu ploču koristeći komponente izrađene 3D printerom, a morao je i napraviti određene ustupke kako bi napravio mjesta za kompletan hardver, tako da uređaj napaja baterija kapaciteta 1.000 mAh koja ne podržava bežično punjenje niti MagSafe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti