29 Marta, 2024

Prijava

Fantastično drugo poluvrijeme, dva vodstva Aston Ville i senzacionalan preokret Manchester Uniteda

Danas su utakmicu u okviru šesnaestine EFL Kupa odigrali Manchester United i Aston Villa, a gosti su nakon dva vodstva na današnjoj utakmici doživjeli poraz od 4:2, te su na kraju nogometaši Manchester Uniteda prošli u narednu fazu takmičenja.

 

Prvo poluvrijeme nam nije ponudilo niti jedan gol, pa čak niti jednu pravu priliku, te niko nije mogao ni slutiti kakav se spektakl sprema u drugom poluvremenu ove utakmice.

Već u 48. minuti na semaforu je bilo 0:1. Ramsey je asistirao, a Watkins je pogodio za vodstvo Aston Ville na Old Traffordu.

Samo što se krenulo sa centra Manchester United je stigao do izjednačenja. Bruno Fernandes je dodao loptu do Martiala koji pogađa za 1:1.

Aston Villa je do novog vodstva došla u 61. minuti utakmice. Nakon sjajne akcije gostiju loptu je u svoju mrežu smjestio Dalot.

Stvari je na početak u 67. minuti vratio Rashford, te se u posljednjih dvadeset minuta ušlo pri rezultatu 2:2.

Prvo vodstvo na večerašnjoj utakmici domaćima je donio Bruno Fernandes golom u 78. minuti nakon asistencije Garnacha, te je tako nagovijestio pobjedu svoje ekipe na večerašnjoj utakmici.

Tačku na i na ovoj utakmici stavio je McTominay golom u 91. minuti, a svoju drugu asistenciju upisao je Garnacho.

Mora se priznati da je večerašnja pobjeda Manchester Uniteda sasvim zaslužena, jer su dominirali tokom cijelog susreta uprkos tome što su dva puta imali rezultatski zaostatak.

Manchester United će do Svjetskog prvenstva odigrati još jednu utakmicu, a protivnik će biti ekipa Fulhama.

Isto tako i Aston Villa ima odigrati još jednu utakmicu do Mundijala, a njihov protivnik je Brighton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: