29 Marta, 2024

Prijava

KolMix kvalitet na prestižnom SIAL sajmu u Parizu

Na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova hrane, sajmu SIAL održanom u Parizu krajem oktobra ove godine, među izlagačima iz više od 200 zemalja svijeta svoje specijalitete izložio je i bosanskohercegovački proizvođač hrane i začina KolMix. Ova uspješna porodična kompanija, sa tradicijom dugom 24 godine, otvorila je put prema novim tržištima za svoje, ali i proizvode drugih domaćih proizvođača. Sa preko 150 različitih proizvoda, Kolmix je već prisutan u 17 zemalja širom svijeta, a kontakti koje su razmijenili i ostvarili, kako kažu iz KolMixa, svakako će učvrstiti njihov izvozni potencijal.

„Naša 3 brenda KolMix, Pomoć pri kuhanju i Mixes, već su ranije pronašli svoje mjesto na sajmu Anuga u Njemačkoj,  a ove godine imali smo prvi nastup na prestižnom pariškom sajmu. SIAL je izazov za svakog izlagača, ali i snažna inspiracija, jer ukazuje na sasvim drugačije tržišne tokove, na razlike, a ujedno i velike sličnosti koje spajaju industriju hrane cijeloga svijeta“, ističe direktor KolMix-a. 

Razumijevajući da stalni razvoj tehnologije i sve veći zahtjevi kupaca nalažu novi pristup rastućoj kvaliteti, KolMix posvećeno radi na napretku usmjerenom na dobrobit potrošača. Od 2012. godine KolMix je HACCP i IFS certificiran, čime su postali prva kompanija u Bosni i Hercegovini koja je dobila IFS certifikat, a uvođenje HALAL certifikata dokaz je da im je briga o potrošačima izuzetno važna. Kao treća kompanija u regionu, 2021. godine, dobili su i SA 8000 certifikat, za sigurno okruženje za njihove radnike, zdrave uslove rada i pomoć lokalnoj zajednici i djeci što im je, kao društveno odgovornoj kompaniji, bio jedan od prioriteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: