25 Aprila, 2024

Prijava

Izložbom fotografija ‘Štrik’ Zlate Hodžić počinje jesensko-zimski program u Udruzi ‘Rezon’

 

Saopćenje, Plakat

 

MOSTAR, 9. novembra (FENA) – Izložbom “Štrik”, autorica Zlate Hodžić iz Sarajeva koja će se upriličiti u subotu, 12. novembra  u 18 sati u prostorijama Udruge “Rezon”  u Mostaru, počinje jesensko-zimski program Rezona.

 

 

 

Izložba obuhvaća različite tipove fotografije i kao takva predstavlja Zlatu Hodžić kao fotografa, svestranu i spremnu za eksperimentiranje sa stilovima. Baš kao što na štriku imamo veš različitih tekstura, boja, i stilova tako su i polja fotografije koja nju privlače raznovrsna.

 

“Zadovoljstvo nam je podržati mladu fotografkinju i početi s programima u našem prostoru koji će imati kontinuitet sve do kraja 2022. i nadamo se još veći progres u narednoj godini”, ističu iz Udruge “Rezon”, koja je inače službena platforma prepoznatljivog  Street Arts Festivala Mostar.

 

Zlata Hodžić rođena je 1990. u Sarajevu, gdje je i odrasla. Fotografiju kao umjetnički izraz počinje koristiti kroz putovanja kako bi sačuvala djeliće sjećanja na kulture, ljude i mjesta koja su je inspirirala. Vremenom usmjerava fotografiju u pravcu portreta, modne i komercijalne fotografije.  Svoj stil se trudi stalno nadograđivati i postavljati sebi nove ciljeve kako bi pomjerila granice fotografije u BiH, priopćeno je iz Udruge “Rezon”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: