20 Aprila, 2024

Prijava

Trump najavio novu predsjedničku kandidaturu

Na skupu svojih pristalica u američkoj saveznoj državi Ajovi, bivši predsjednik SAD Donald Tramp najavio je kao moguću treću kampanju za Bijelu kuću.

„Da bi naša zemlja ponovo bila uspješna, bezbjedna i slavna, vjerovatno ću to morati da uradim ponovo. Spremite se, to je sve što mogu da vam kažem”, rekao je Tramp. Prema rečima bliskih saradnika, on je željan da se vrati u političku igru za predsedničke izbore, a jedan od njegovih viših savetnika koji nije želeo da bude imenovan rekao je Rojtersu da Tramp želi da se kandiduje i da to objavi pre Dana zahvalnosti, što bi mu dalo prednost u odnosu na njegove protivnike i da je on toga svestan.

Ako bi postao prvi kandidat republikanaca za nominaciju, to bi moglo da izbaci iz trke potencijalne stranačke rivale, rekli su njegovi savjetnici, i dodali da je ipak moguće da bivši američki predsjednik ipak odloži takvu odluku ili da se predomisli.

Nezavisni analitičari i izborne ankete u SAD prognoziraju da je velika vjerovatnoća da će republikanci na međuizborima sledeće nedelje osvojiti većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa i da će imati šansu da preuzmu kontrolu i nad Senatom, što bi im dalo mogućnost da blokiraju zakonodavnu agendu predsjednika Džozefa Bajdena u naredne dvije godine, navodi britanska agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: