27 Marta, 2024

Prijava

Nove WhatsApp funkcije će olakšati rad većim grupama korisnika

Meta je počela da nudi nove funkcije za svoju WhatsApp platformu za slanje poruka, koje će servis načiniti lakšim za korištenje od strane većih grupa ljudi.

Jedna od novih funkcija je Communities, koja je u test fazi bila od aprila. Pomenuta funkcija omogućava korisnicima da kombinuju grupne razgovore “u jedan okvir, sa strukturom koja im odgovara”.

Na ovaj način, korisnici mogu da dobijaju ažuriranja koja se šalju čitavim grupama i organizuju manje grupe za diskusije o bitnim stvarima. Funkcija je dostupna za Android i iOS korisnike.

WhatsApp će ponuditi administratorima nove alatke za upravljanje zajednicama, kao što je mogućnost dijeljenja obavještenja sa svim članovima i kontrolisanje grupa koje će biti uključene u proces.

Communities će imati end-to-end enkripciju, a svim WhatsApp korisnicima će biit dostupne u predstojećim mjesecima, kako se navodi na WhatsApp blogu.

Pored ovoga, WhatsApp je implementirao nekoliko novih funkcija za pojedince i grupe.

Ovo uključuje mogućnost kreiranja anketa u okviru razgovora, kao i mogućnost kreiranja video poziva za 32 osobe. Grupe sada mogu da imaju do 1024 člana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: