23 Aprila, 2024

Prijava

Da li je nova Amerika na pomolu, njihove lekcije su primijenjene u cijelom svijetu a danas predsjednik govori o zastrašivanju birača i političkom nasilju !?

Amerikanci moraju da se suprotstave „političkom nasilju i zastrašivanju birača”, poručio je kasno sinoć predsjednik SAD Biden, šest dana pred pred izbore za Kongres i guvernere saveznih država.

„Demokratiju više ne možemo uzimati zdravo za gotovo”, upozorio je lider demokrata.

Biden je okrivio Donalda Trampa, koga nije imenovao, ali ga je nazvao „poraženim bivšim predsjednikom”, da podstiče prijetnje nekih republikanskih kandidata da odbiju da prihvate ishod glasanja ukoliko izgube na izborima sledeće sedmice.

„To je put ka haosu u Americi. To nema presedan. Protivzakonito je i neamerički”, poručio je Bajden.

Američka demokratija je na udaru, kako je rekao, jer „poraženi bivši predsjednik odbija da prihvati volju naroda”. On je pozvao Amerikance da se suprotstave „političkom nasilju” na glasanju 8. novembra.

Biden je sinoć govorio nedaleko od Kapitola, gdje su upale Trampove pristalice prošle godine u pokušaju da ponište rezultate izbora 2020.

Nakon što je Tramp izgubio na predsedničkim izborima od Bidena 2020. i iznio tvrdnju da su izbori pokradeni, pobunjena masa je 6. januara 2021. upala u zgradu Kongresa na Kapitol hilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: