18 Aprila, 2024

Prijava

Veliki glumac iz doba stare Jugoslavije dobio spomenik u rodnom kraju

Proslavljeni glumac Velimir Bata Živojinović dobio je nedavno spomenik u Sopotu, nedaleko od Koraćice, njegovog rodnog mjesta.

Djelo vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice “Braća Jeremić” iz Vrčina, međutim, nije naišlo da dobar prijem kod svih, piše Danas.

 

Ljudi su na društvenim mrežama izrazili svoje nezadovoljstvo skulpturom, a mnogi su se s podsmjehom osvrnuli na njene, pa reći ćemo, ne baš anatomske tačne proporcije.

Batin sin Miljko, s druge strane, zadovoljan je spomenikom, što je potvrdio u izjavi za Novu S, koju je objavio i na zvaničnom Instagram profilu svog pokojnog oca. On se zahvalio na tome što je spomenik izrađen, a osvrnuo se i na to što se nekome spomenik ne sviđa.
“E, sad da li on liči na Batu ili ne, to je sad, što kažu ‘de gustibus non disputandum est’, o ukusima se ne raspravlja”, poručio je on.

 

Miljko navodi da je porodica srećna što se neko posle šest godina sjetio da napravi spomenik, dodajući da mu se sviđa što je legendarni glumac u narodnoj nošnji.
“On potiče iz Koraćice sa Kosmaja, znači na nekoliko kilometara udaljen od mjesta gdje je sad spomenik, gdje je proveo većinu svog života i mislim da je to jedan divan simbol i jedna počast Srbiji i Šumadiji. Hvala vam još jednom”, rekao je sin proslavljenog glumca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: