28 Marta, 2024

Prijava

Iranski general poručio EU: Od moje zaplenjene imovine kupite ugalj za zimu

Evropska unija uvele je nove sankcije Iranu zbog navodnog snabdijevanja ruske vojske dronovima. EU i Velika Britanija su donijele odluku o zabrani ulaska i zamrzavanju imovine visokih iranskih zvaničnika.

Na listi sankcionisanih nalazi se i načelnik generalštaba oružanih snaga Irana, general-major Mohamed Bageri. Zbog toga je poslao poruku evropskim zvaničnicima:

„Dozvoljeno im je da identifikuju i konfiskuju svu imovinu i imovinu general-majora Mohameda Hoseina Bagerija u bankama širom sveta i koriste ih za kupovinu uglja za građane Evrope, predstoji teška zima“, naveo je Bageri u poruci koju su objavili iranski mediji u nedelju veče.

General Bageri je uvođenje sankcija EU nazvao „greškom“ slično onoj koju su napravile  su napravile Sjedinjene Države kada su ga sankcionisale 2019. godine.

Kijev i njegovi zapadni saveznici optužili su Moskvu da koristi bespilotne letjelice iranske proizvodnje u napadima na Ukrajinu poslednjih nedelja. S druge strane i Teheran i Moskva poriču upotrebu iranskih dronova na ukrajinskom ratištu.

Iran je zemlja koja je više od tri decenije pod različitim vidovima sankcija zapadnih zemalja, prije sveta SAD, EU i Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: