31 Januara, 2023

Prijava

Francuzi ukralji 60.000 vrijednu gondolu kojom nisu znali upravljati

Dvojica turista u Veneciji uhapšena su zbog krađe gondole.

U pitanju su francuski državljani koji su optuženi da su ukrali gondolu sa stanice Akademija, pored poznatog istoimenog mosta, kako bi se provozali Kanalom Grande u četvrtak oko 1.30 sati ujutru, prenio je CNN.
Vlasnik gondole Đorđo Bonjolo je rekao da su stvari iz gondole – pokrivač, jastuci, ukrasi i drugi predmeti vrijedni nekoliko stotina eura, bačeni u kanal, prije nego što su se francuski državljani odveslali kao da su u kanuu.

Gondolijer kaže da su turisti uhapšeni kada su trojica lokalnih stanovnika u čamcu u prolazu primijetila gondolu kako cik-cak kruži naprijed-nazad preko kanala i shvatili da nešto nije u redu.

Uz suočavanje s krivičnim prijavama za tešku krađu, šaljivdžije čeka i građanska tužba za naknadu štete od vlasnika gondole.
Gondolijer je za CNN rekao da ga je rano ujutru nazvala policija, koja je identifikovala čamac kao njegov.
“Koristili su ga kao kanu, ali gondola nije kao kanu – ne ide ravno naprijed. Gondolom nije lako upravljati, pomjera se tu, i tu i tamo, i stane. Veslaš stojeći, s forkolom. Trojica momaka su odmah vidjela da je ukradena, zaustavili su ih i pozvali policiju. Spasili su moju gondolu, inače ko zna gde bi završila do jutra”, kazao je gondolijer.
Bonjolo je rekao da su se dvojica turista stara oko 30 godina smijala dok je on dolazio da identifikuje svoju gondolu, koja je završila pored muzeja Gugenhajm, nekoliko stotina metara od mjesta gdje je ukradena.
Gondole nisu jeftini čamci masovne proizvodnje. Bonjolo kaže da je njegova ručno izrezbarena gondola koštala 60.000 eura, a on svake godine troši 3.000 evra na ponovno farbanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti