28 Marta, 2024

Prijava

Korištenje telefona dok ste u toaletu nije dobra ideja, evo i zašto

Oni savjetuju da mobilni telefon nikada ne nosite s sobom u toalet, a otkrivaju i zašto.

Po njihovom mišljenju, mobilnom telefonu jednostavno nije mjesto u toaletu – trebalo bi da ostane u džepu ili tašni, ili još bolje, u drugoj prostoriji, prenosi City Magazine.

Pametni telefoni su već sami po sebi veliko leglo raznih bakterija i većina nas ih, nažalost, ne dezinfikuje često ili to ne radi nikad. Kada ih nosite sa sobom u toalet, gde sve vrvi od klica, šansa da neke od njih završe na vašoj koži ili u ustima, postaje još veća, a naročito je opasno ako telefonom rukujete u javnom WC-u.
Voda, vlaga i čestice prljavštine u ovoj prostoriji stvaraju savršeno okruženje za reprodukciju štetnih bakterija. Posebno se izlažite riziku ako nemate naviku da koristite poklopac WC šolje.

Preporučljivo je da njime pokrijete WC šolju svaki put kada završite nuždu, pa tek onda pustite vodu, jer ćete na ovaj način spriječiti da se male kapljice pune klica raznih bolesti (rotavirusi, virusi hepatitisa, salmonela i dr.) prenesu na predmete iz okruženja, kao što su peškiri, ali i na pod po kome nekad hodate bosi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: