16 Aprila, 2024

Prijava

Film Pjera Žalice ‘Praznik rada’ u kinima širom BiH

Kino pretpremijera filma “Praznik rada” Pjera Žalice upriličena je večeras u sarajevskim kinima CineStar i Cineplexx s ekipom filma.

Pomenuti film, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kina u BiH dolazi od četvrtka, 13. oktobra.

Žalica je nakon projekcije zahvalio publici na dolasku dodavši da su dugo čekali na normalizaciju situacije, jer je za njih velika stvar što je filmove ponovo moguće gledati u kinima.

– Ovo je pravi način da se gleda film i ako vam je grozan šutite, a ako vam je divan pričajte komšijama – poručio je Žalica.

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi u susret publici u Banju Luku u četvrtak, 13. oktobra; u Mostar u petak, 14. oktobra; u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

“Praznik rada” će biti prikazivan u kinima: CineStar Mostar, CineStar Tuzla, CineStar Bihać, CineStar Zenica, CineStar Banja Luka, CineStar Sarajevo, CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: