29 Marta, 2024

Prijava

Medvedev: Rusija može da odgovori samo na način da likvidira teroriste, kao što je to slučaj u cijelom svijetu

Zamjenik predsjednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, izjavio je danas da Moskva mora da odgovori na teroristički napad na Krimski most tako što će likvidirati odgovorne teroriste. Medvedev je u pisanim odgovorima, objavljenim na Telegram nalogu ruske novinarke Nadane Fridrihson, rekao da „Rusija može da odgovori samo na način da likvidira teroriste, kao što je to slučaj u celom svetu”.

„To očekuju ruski građani”, rekao je Medvedev, prenio je TASS.

On je zločin, u kojem su poginule tri osobe, pripisao, kako je rekao, propaloj ukrajinskoj državi.

„To je bio teroristički čin i sabotaža koju je sproveo zločinački kijevski režim. Oko toga nikada nije bilo dileme. Svi izvještaji govore u prilog tome”, naglasio je Medvedev.

Cisterna je eksplodirala na Krimskom mostu u subotu ujutro, nakon čega je nafta iz kamiona iscurila i vatra je zahvatila obližnji voz. Osim tri žrtve, došlo je i do oštećenja mosta, ali je železnički i kopneni saobraćaj obnovljen u međuvremenu.

Na sastanku sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u nedelju uveče, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrjukin rekao je da ukrajinske specijalne snage stoje iza terorističkog napada, a za saučesnike su imali ruske državljane i strance. Bastrjukin je dodao da je kriminalna istraga pokrenuta, a da su identifikovani osumnjičeni uz operativnu podršku Federalne službe bezbjednosti.

Putin je rekao da je napad izveo kijevski režim i da je cilj bio da se uništi vitalna ruska civilna infrastruktura, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: