28 Marta, 2024

Prijava

“Rolling Stone”: Ovo je najbolja serija svih vremena

Ugledni časopis “Rolling Stone” objavio je listu sto najboljih televizijskih serija ikada, a na prvom mjestu našli su se legendarni Sopranosi.

“Rolling Stone” je prvu listu najboljih serija objavio 2016. godine, a s obzirom na to da nijedna takva lista ne može biti finalna, sada su objavili njeno dopunjeno izdanje. Kao i prvi put, lista se temelji na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije.

 

Na prvom mjestu se, kao i 2016. godine, našla legendarna HBO-ova serija “Porodica Soprano”. Serija se na HBO-u prikazivala od 1999. do 2007, a njen tvorac Dejvid Čejs stvorio je djelo koje je promijenilo lice televizije i dalo nam lik besmrtnog američkog antijunaka u mafijaškom šefu Toniju Sopranu, koji je vođa ekipe gangstera, koji također glume oštećene muževe i očeve, muškarce koji pokušavaju da žive sa svojim mračnim tajnama i sjećanjima.
Čejsovo neumoljivo mračno ispitivanje Amerike na prelazu dva vijeka i milenijuma promijenilo je sva pisana i nepisana pravila kojima se upravljalo televizijskim pripovjedanjem od dana ‘Gunsmoke’. Jednostavnost i držanje publike za ruku više nisu bili dio toga, a naracija i moralna složenost postali su pokretač serije, sve do nezaboravne finalne scene”, kazali su u “Rolling Stone”.
Na drugom mjestu nalazi se još jedna legendarna televizijska porodica – Simpsonovi, koji se prikazuju već 33 godine, što ih čini najdugovečnijom televizijskom komedijom. Treće mjesto zauzeo je “Breaking Bad”, priča o srednjoškolskom profesoru hemije Volteru Vajtu, koji postaje gospodar carstva kristal meta.
Iza njih slede Žica, Fleabag, Seinfeld, Mad Men, Kafić Uzdravlje, Atlanta, a najboljih deset zaokružuje “The Mary Tyler Moore Show”.
Cijelu listu 100 najboljih serija možete pogledati klikom na ovaj link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: