19 Aprila, 2024

Prijava

Naredbe CIK-a BiH za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje izbornih rezultata

Centralna izborna komisije BiH (CIKBiH)  večeras je u nastavku sjednice razmatrala novopristigle zahtjeve općinskih/gradskih izbornih komisija za izdavanje naredbe za otvaranje vreća u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata izbora sa pojedinih biračkih mjesta za različite nivoe vlasti.

Naredba je izdata za 20 zahtjeva u Zenici, tri u Vlasenici, devet u Modriči, šest u Bužimu, 11 u Doboju, dva u Trnovu (FBiH), jedan u Ugljeviku, šest u Starom Gradu Sarajevo, devet u Konjicu, jedan u Mrkonjić Gradu i 42 u Bosanskoj Krupi.

Centralna izborna komisija BiH je ranije izdala naredbu za otvaranje vreća u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata za 10 zahtjeva u Doboju, šest u Širokom Brijegu, dva u Konjicu, 12 u Zenici, 10 u Foča (RS) i jedan u Odžaku.

Također, izdata je naredba za jedan zahtjev u Orašju, jedan u Čeliću, četiri u Vukosavlju, pet u Derventi, tri u Domaljevcu-Šamcu, tri u Bužimu, osam u Srebreniku, tri u Rudom, četiri u Šamcu, 14 u Srebrenici, dva u Ribniku, jedan u Oštroj Luci, četiri u Han Pjesku, jedan u Bosanskom Grahovu i četiri zahtjeva u Vitezu, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: