31 Januara, 2023

Prijava

Gorana Bregovića tužio prvi komšija – razlog je, naravno, međa

Poznati kompozitor saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je navodno zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta.

Bregović je na suđenju izjavio je da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

 

 

“Na licu mjesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mjestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, također su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomjerio i stavio jedan stepenik, a ne dva”, izjavio je Goran Bregović.

On se tereti za krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta, prenosi “Dan”.
Frontmen “Orkestra za svadbe i sahrane” i član i gitarista poznate jugoslovenske rok grupe “Bijelo dugme” je na pitanje advokata Miroslava Vučetića, punomoćnika oštećenog Boža Kuševije, rekao da prije popravljanja nije tražio dozvolu, ni dokumentaciju, jer je smatrao da mu to nije potrebno.
Bregović je kazao, što nije ušlo u zapisnik, da je sporni zid na zemlji čiji je on vlasnik oduvijek bio tu.
“Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gdje je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice”, rekao je on, pa dodao da on nije mogao da zida kamen, jer je kompozitor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti