19 Aprila, 2024

Prijava

Biden u privatnom razgovoru najavio kandidaturu za predsjednika

Predsjednik SAD Biden saopštio je u privatnom razgovoru da će se kandidovati za drugi mandat na narednim predsjedničkim izborima 2024. godine, navodi američka televizija NBC.

Američki predsjednik je, u privatnom razgovoru u Bijeloj kući prošlog mjeseca, baptističkom crnom svešteniku i borcu za ljudska prava Alu Šarptonu rekao da će tražiti drugi mandat, saznaje američka televizija.

Šarpton, političar i voditelj emisije na NBC, o tome je obavjestio osoblje svoje organizacije Nacionalne akcione mreže u Vašingtonu, kasnije tog dana, navodi američka televizija.

Iako su Bidenovi saveznici rekli da će tražiti reizbor, on nije želio da to nedvosmisleno kaže, a njegova izjave Šarptonu na kraju sastanka sa liderima nekoliko najistaknutijih organizacija za ljudska prava predstavljaja do sada najjaču tvrdnju da će ponovo biti kandidat na predsedničkim izborima, prenosi Tanjug.

Godine 2020, glasovi Afroamerikanaca su bili ključni za Bidenov povratak na demokratskim predizborima, koji su mu omogućili pobjedu na važnom glasanju u Južnoj Karolini, nakon što nije uspeo da zauzme prvo mjesto na prve tri trke u Ajovi, Nju Hempširu i Nevadi, navodi NBC.

Tri dana kasnije u „super utorku” podrška crnih glasača je doprinijela da Biden osigura glasove većine delegata pred konvenciju Demokratske stranke u julu, gdje je dobio partijsku nominaciju za predsedničke izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: