25 Aprila, 2024

Prijava

VIDEO: Zlatan Ibrahimović u nastavku “Asteriksa i Obeliksa”

Svjetski poznat fudbaler Zlatan Ibrahimović oprobati će se i u ulozi glumca i to u nastavku filmskog serijala “Asteriks i Obeliks” pod naslovom “Srednje kraljevstvo”.

U ovom ostvarenju glavni junaci prvi put putuju u Kinu, a Ibrahimović igra lika po imenu Antivirus, prenosi Euronews Srbija.

 

Uz popularnog sportistu igraju i Vensan Kasel kao Cezar, Marion Kotijar kao Kleopatra i Džonatan Koen kao Finaltezis.
Ovo je prvi film o Asteriksu i Obeliksu koji nije zasnovan ni na jednom od stripova, a također je i prvi po tome što Obeliksa ne igra Žerar Depardje. U “Srednjem kraljevstvu” uloga Obeliksa poverena je Žilu Lelušu, dok rediteljsku stolicu i rolu Asteriksa preuzima Gijom Kane.
Film je trebalo da bude snimljen u Kini, ali je zbog izbijanja pandemije korona virusa, nakon dužeg prolongiranja, produkcija premeštena u Francusku, a premijera je zakazana za 1. februar 2023. godine.
Asteriks se prvi put pojavio u francusko-belgijskom magazinu Pilot 1959, a prvi album pod nazivom “Asteriks, galski junak” objavljen  je dvije godine kasnije. Asteriks, Obeliks, Drmatoriks, Aspiriniks i ostali stanovnici galskog sela ubrzo su postigli nevjerovatnu popularnost.
Dovoljno je podsjetiti na podatak da je prvi album prodat u 6.000 primjeraka, a već drugi, 1962, “Zlatni srp” u 20.000 primjeraka.
Tvorci Asteriksa Rene Gosini (koji je preminuo 1977. godine) i Alber Uderzo (koji je preminuo 2020) zajedno su “ispričali” 24 Asteriksove avanture. Uderzo je sam stvorio 10 epizoda, a onda se penzionisao i štafetu predao kolegama Žan Ivu Feriju i Didjeu Konradu, da nastave tradiciju ali pod njegovim nadzorom.

U Francuskoj ovaj strip ima kultni status, a Asteriks važi za nacionalnog heroja. Postoji čak i veliki tematski park u blizini Pariza koji je inspirisan ovim stripom. Gotovo ništa manje popularan nije ni u Njemačkoj, Italiji, Španiji i na prostorima bivše Jugoslavije.
Osam dugometražnih animiranih filmova i  četiri akciona filma, u kojima su igrali i Žerar Depardje, Roberto Beninji i Alen Delon, doprinijeli su planetarnom uspjehu Asteriksa i družine.
Poslednji animirani film, “Asteriks i tajna čarobnog napitka”, pojavio se u bioskopima 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: