28 Marta, 2024

Prijava

Giorgia Meloni: Titu oduzeti orden, on je odgovoran za pokolj Italijana

Giorgia Meloni, po svemu sudeći, postati će prva premijerka Italije nakon što je njena konzervativna koalicija trijumfovala na nedeljnim parlamentarnim izborima.

U njenoj stranci, koja ima evroskeptični, nacionalistički hrišćanski program, kako kaže „nema mjesta nostalgiji za fašizmom”. Međutim, Giorgia Meloni odbacuje pozive da iz loga njene stranke ukloni plamen u bojama italijanske zastave koji je preuzet iz loga neofašističke MSI.

U međuvremenu, mediji počinju da objavljuju njene izjave vezane za odnose među članicama EU ali i neka pitanja koja se dotiču Hrvatske i bivše Jugoslavije i njenog doživotnog predsjednika Josipa Broza.

„Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana. Braća Italije već su odavno predstavila predlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti. Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu”, napisala je ranije na svom Fejsbuk profilu Giorgia Meloni.

„Biće da sam uvijek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije”, rekla je svojevremeno Meloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: