20 Aprila, 2024

Prijava

(VIDEO) Marjanović: “Sve što radimo ima svrhu, zbog toga dobro došli u Muzej revolucije!”

Na svojoj web stranici www.damirmarjanovic.ba oglasio se prof. dr. Damir Marjanović koji je u svom stilu pozvao okupljene oko ideje političkog pokreta “Za nove generacije” na druženje koje će se održati ni manje  ni više nego u Muzeju revolucije, kompletan tekst i video prenosimo u cijelosti :

“Kada smo počinjali ovu priču oko političkog pokreta “Za nove generacije” dali smo sebi jasno obećanje koje je glasilo:

“Sve što budemo radili mora imati svrhu”, u skladu s tim i ova politička kampanja mora imati svrhu, zbog toga smo odlučili da naš skup koji će se održati 28.09.2022. godine u 18:00 održimo upravo u Istorijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Moja generacija ga ipak pamti kao Muzej revolucije, jasno je da smo naše novce željeli da uložimo u nešto jako korisno i jako dobro. Zbog toga smo kupili 500 ulaznica za ovaj muzej i tako smo direktno htjeli da pomognemo ovoj instituciji ali i građanima Kantona Sarajevo a kako bi upoznali ono što Bosna i Hercegovina jeste nekada bila, što BiH jeste danas ali i ono što će BiH biti u budućnosti.

Ulaznice koje smo prethodno kupili ćemo podijeliti na našim štandovima a svi oni koji žele da posjete ovu instituciji i pomognu opstanku ovog muzeja mogu iskoristiti ovu ulaznicu bilo kada jer ulaznica nije poziv na naš skup, ona se može iskoristiti kad god poželite da posjetite ovaj muzej.

Nama je jasno da moramo čuvati našu državu ali i sjećanje na nju jer znamo da je država bez sjećanja ujedno i država bez budućnosti. Ovaj čin je naša odgovornost, baš kao što smo odgovorno pristupili kampanji ali i svim onim obavezama koje nam povjerite nakon izbora.”

Hvala velika i vidimo se u srijedu!

S poštovanjem,

Damir Marjanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: