20 Aprila, 2024

Prijava

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar na 55. međunarodnom festivalu kazališta lutaka -PIF 2022

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao je na 55. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF 2022 koji se ove godine održava od 16. do 22. rujna.

U sedam dana trajanja festivala održat će se ukupno 24 lutkarske predstave, od kojih 15 u konkurenciji, a ostale izvan konkurencije, priopćili su iz spomenutog kazališta.

Ističu kako će se Lutkarsko kazalište Mostar na ovom festivalu predstaviti s predstavom Junaci Pavlove ulice u režiji višestruko nagrađivane profesorice režije Tamare Kučinović te da je predstava na programu 21. rujna u 18 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka.

Na ovogodišnjem PIF-u predstavit će se lutkarska kazališta iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Francuske, Italije, Izraela, Kanade, Poljske, Slovenije, Srbije, Španjolske i Hrvatske.

Inače, Međunarodni festival kazališta lutaka pokrenuo je 1968. Studentski Esperantski Klub ( SEK) te je u svom prvom izdanju doživio velik i pozitivan odjek u javnosti, ali i na međunarodnoj lutkarskoj sceni.

Festival je ubrzo prerastao Studentski esperantski klub, pa je njegovu organizaciju od 1971. preuzeo Međunarodni centar za usluge u kulturi i do danas je, kao Kulturni centar Travno, odgovoran za njegovu organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: