29 Marta, 2024

Prijava

Putin se ne šali: Imamo modernije oružje od NATOa i naređujem djelomičnu mobilizaciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je danas u obraćanju naciji da je potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji, koji stupa odmah na snagu, i da će parlament biti obavješten o mjerama potrebnim za njeno sprovođenje.

„Riječ je o delimičnoj mobilizaciji, odnosno regrutaciji samo onih građana koji su trenutno u rezervnom sastavu, a prije svega onih koji su služili u oružanim snagama i imaju određenu vojnu specijalnost i relevantno iskustvo”, naglasio je Putin, prenosi Tanjug.

On je naglasio da brani ruske teritorije i da Zapad želi da uništi Rusiju.

U televizijskom obraćanju, Putin je izjavio da je njegov cilj da „oslobodi” region Donbasa u istočnoj Ukrajini i da većina ljudi u tom regionu ne želi da se vrati u ono što je nazvao „jaram” Ukrajine, prenosi Rojters.

Putin rekao da će Rusija, kada je ugrožen njen teritorijalni integritet, koristiti sva dostupna sredstva.

„Imamo oružje modernije od onog koje ima NATO i nećemo oklijevati da ga upotrijebimo ako naša teritorija bude ugrožena. Ne blefiram”, poručio je Putin, prenosi RIA Novosti.

On je rekao da je cilj Zapada da oslabi, podjeli i uništi Rusiju.

Putin je rekao da je Zapad prešao svaku granicu, da neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini i da se izvode napadi na Rusiju.

On je naveo je „specijalna vojna operacija” bila neophodna za borbu protiv „nacista u Ukrajini”.

Putinovo obraćanje je posvećeno građanima u samoproglašenim LNR, DNR, kao i onima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti Ukrajine, pod ruskom kontrolom gdje je najavljen referendum o pridruživanju Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: