19 Aprila, 2024

Prijava

Federer priznao: To je bio najgori čas moje karijere

Rodžer Federer prva je zvijezde “Lejver kupa” u Londonu gdje će odigrati poslednji meč u profesionalnoj karijeri.

Švajcarac će u petak igrati u dubl meču, nakon kog će “okačiti patike o klin”, a uoči toga je uradio intervju u kom je otkrio da ga koljena “izdaju” i da zbog toga ne može da igra u singlu.

“Sretan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Bazelu“, rekao je Federer.

Švajcarac se prisjetio najtežeg momenta u karijeri.

“Poslednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom“, rekao je Federer.

Objasnio je da će ostati u tenisu, uprkos kraju profesionalne karijere.

“Veoma bih volio da nastavim da igram egzibicione mečeve. Volio bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet mjeseci, i da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim“.

Osvrnuo se i na oproštajnu poruku kojom je označio kraj.

“Nisam želio da vidim neki svoj snimak za godinu dana, zato sam napisao pismo. Prošao sam kroz svaku riječ milion puta, na kraju sam vjerovatno imao 25 verzija, dvije nedelje sam razmišljao. Zadovoljan sam kako je ispalo“.

“Posljednjih nekoliko godina vjerovatno su bili teže Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Bilo mi ju je žao, tako da mislim da joj je ovo olakšanje. Kada je riječ o deci, bili su tužni, troje od četvoro je plakalo. S druge strane, uvek su mi govorili: ’Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom“, zaključio je 41-godišnji Švajcarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: