19 Aprila, 2024

Prijava

Kadirov šalje dobrovoljce na ratišta u Ukrajini

Ukrajinska vojska i dalje gađa civilne objekte u Donbasu i Hersonskoj oblasti. Situacija u Krasnom Limanu i Jampolju u DNR i dalje je vrlo napeta. Ukrajinska vojska je iz američkih višecjevnih raketnih sistema „hajmars“ granatirala naselje u Zaporoškoj oblasti. Dvije osobe su poginule, a tri su teško ranjene, saopštile su regionalne vlasti.

Ukrajinska vojska je granatirala naselje Jelenovka, ispalivši projektile takozvanog „NATO kalibra“ od 155 milimetara, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja povezanih s ratnim zločinima Ukrajine.

Naselje Jelenovka se nalazi na oko 10 kilometara južno od Donjecka. U tom naselju je krajem jula prilikom ukrajinskog napada iz američkih sistema HIMARS na zatvor poginulo 50 i ranjeno 73 ukrajinskih ratnih zarobljenika.

Tokom ukrajinskog granatiranja oštećeni su strujni dalekovodi kojima se električnom energijom iz Zaporoške nuklearke i Zaporoške termoelektrane napaja Hersonska oblast. Region je sada priključen na druge izvore električne energije, saopštila je regionalna administracija.

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata ispalila više od 170 jedinica municije na 12 naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštila je Narodna milicija DNR. U granatiranju je poginulo 13 civila, a devetoro je ranjeno.

Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je još jedna grupa dobrovoljaca otišla u Donbas.

„U Donbas je otišla još jedna grupa dobrovoljaca iz Groznog. Svi su prethodno završili obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage u Gudermesu. Pod kompetentnim rukovodstvom najboljih instruktora, dobrovoljci su unaprijedili svoje taktičko gađanje i generalno savladali osnove vojne nauke“, napisao je on na svom nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: