23 Septembra, 2023

Prijava

Hercegovina Classic: U četvrtak biciklijada, u subotu profesionalna utrka

Druga Mostarska biciklijada održat će se u četvrtak, 22. rujna u sklopu “Dana bez automobila”, a u subotu 24. rujna planirana je profesionalna cestovna utrka “Hercegovina Classic”.

Organizator događaja je Udruga “Herzegovina Bike” u suradnji sa Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara i Biciklističkim klubom Mostar.

“Četvrtak 22. rujna u sklopu “Dana bez automobila” održati će se 2. Mostarska biciklijada sa startom i ciljem na Lenjinovom šetalištu. Događaj će početi već u 12 sati sa izložbom i malim mini sajmom gdje će bike trgovine Capriolo SC Mostar i M-Bike Shop izlagati svoju ponudu bicikala i opreme, te će svi posjetitelji na ponudi imati besplatan pregled bicikala” najavili su iz organizatori.

Napominju da će tu postaviti štand Rolla App, popularne aplikacije za aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom, tako da će svi posjetitelji imati priliku da iz prve ruke voze i testiraju neke od novih staza na Rolla aplikaciji.

“Od 17 sati na Lenjinovom šetalištu organizator će održati i edukaciju najmlađih biciklista koji će imati priliku svoje vještine da okušaju na biciklističkom poligonu, a već od 18 sati kreće i središnji događaj, najmasovnija biciklijada kroz Grad Mostar u dužini od 8 km. No, to nije sve, nakon biciklijade idemo s utrkom guralica i nagradnom tombolomm u kojem ćemo podjeliti tri bicikla i kacige” ističu iz Biciklističkog kluba Mostar.

Na biciklijadi mogu sudjelovati sve osobe koje posjeduju ispravan bicikl bez posebnih prijava, a poželjno je da imaju i kacigu.

Subota, 24. rujna, je planirana za profesionalnu cestovnu utrku “Hercegovina Classic” koja će startati ispred tržnog centra Mepass Mall, a utrka se boduje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

“Doista dva prelijepa događaja su pred nama koja promoviraju biciklizam kao zdrav nain življenjna i kao sport, te sam izrazito sretan što i ove godine imamo mogiućnost da organiziramo ove sjejne događaje. Tu bih se prije svega zahvalio svim našim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima koji na bilo koji nas na bilo koji način podržavaju u našim ciljevima”, komentirao je predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić.

Organizatori događaja poručuju kako su spremni za organizaciju ovih događaja i upravo u ovim trenucima završavaju posljednje pripreme. Dobivene su sve suglasnosti za organizaciju ovog događaja, te se pristupa završnim fazama priprema.

Naglašavaju kako će na prometnicama Grada Mostara tijekom održavanja biciklijade u četvrtak, a tijekom održavanja utrke u subotu posebnu regulaciju prometa obavljat će MUP HNŽ.

Pokrovitelji događaja su Europska Unija, Federalno ministarstvo Kulture i Sporta, Grad Mostar,  Sportski Savez Grada Mostara, Turistička zajednica HNŽ, Mepas Mall, Capriolo Sport Centar Mostar, M-Bike Shop, Hercegovina Vino i LEDA voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: