18 Aprila, 2024

Prijava

Udruženja žrtava genocida: Milanović više nije dobrodošao u Srebrenicu

Iz udruženja žrtava su podsjetili na Milanovićevu posjetu Srebrenici 2012. godine.

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” uputili su pismo hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojem su naveli da “poruke koje sada šalje u 21. vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govore da je nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi”.

“Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku kada ste 2012. godine došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida. Niste mogli sebi objasniti da se desio genocid na kraju 21. vijeka, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste”, navedeno je u pismu.

Istakli su da je žalosno da nakon svega danas vrijeđa žrtve genocida i majke Srebrenice.

“A ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj. Poruke koje sada šaljete u 21. vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi. Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku. Želimo Vam poručiti da Vi, više niste dobrodošli u Srebrenicu”, poručeno je iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: