19 Aprila, 2024

Prijava

Poznati detalji programa drugog izdanja Cross Border Coworking Conference

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do konferencije koja će drugu godinu zaredom okupiti lokalne, regionalne i svjetske stručnjake spremne na razmjenu znanja i iskustava o digitalnim nomadima i trendu koji već neko vrijeme mijenja razmišljanja o radu na daljinu.

Cross Border Coworking Conference ove godine će se održati na tlu Bosne i Hercegovine, odnosno na Jahorini 10. i 11. listopada 2022. godine.

Konferencija će započeti u ponedjeljak u večernjim satima kada će se sudionici imati priliku upoznati uz opušteno druženje i speed networking, priopćeno je iz Tehnološkog parka INTERA.

Glavni dio programa konferencije planiran je za utorak kada će se predstaviti potencijali regije za privlačenje digitalnih nomada.

Sve će započeti pozdravnim govorima i kratkim uvodom kojim će moderatorica Tamara Kojić detaljno upoznati sudionike s programom konferencije, a potom će Sofia Lindman keynote govorom predstaviti koncept rada na daljinu, potrebe digitalnih nomada i mogućnosti koje se kriju u privlačenju ove ciljne skupine.

Program će se nastaviti panel diskusijom u kojoj će Orhan Gazibegović, Filip Cicović i Marija Jović razgovarati s moderatoricom Larisom Halilović o svemu onome što regija nudi ili može nuditi digitalnim nomadima.

O suradnji u regiji i zajedničkom privlačenju ove ciljne skupine govorit će Milovan Novaković i Senad Šantić kroz panel diskusiju kojom će moderirati Jan de Jong. Nakon kratke pauze, Rowena Hennigan će prisutne kroz radionicu uvesti u načine poticanja regije za privlačenje digitalnih nomada, a o coworking prostorima kao alatima za razvoj lokalnih zajednica pričat će Pauline Roussel.

O lokalnoj zajednici pričat će i Anna Maria Kochanska koja će istaknuti zašto je važno povezati digitalne nomade sa zajednicom u kojoj privremeno žive, a o iskustvima digitalnih nomada u regiji s moderatorom Deanom Kuchelom razgovarat će Max Filatov, Nick Wilger te digitalni nomadi koji borave ili su boravili u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Program će završiti izlaganjem Jona Hormaetxea koji će prezentirati coliving prostor Sun and Co. kao primjer dobre prakse te kratkim osvrtom Tamare Kojić na sve rečeno tijekom bogatog programa konferencije.

Otvaranje prijava za ovu konferenciju se očekuje već sljedeći tjedan, a organizatori već sada pozivaju sve digitalne nomade, donositelje odluka, turističke djelatnike i one pojedince, koji žele doprinijeti razvoju regije u ovom pogledu, da rezerviraju ove datume i isplaniraju svoj dolazak na Jahorinu.

Cross Border Coworking Conference 2022 organiziraju INTERA Tehnološki Park, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i Proaktiv kroz projekt Cross Border Coworking Cooperation financiran sredstvima Fonda za Zapadni Balkan i Europske unije u okviru Poziva za regionalne projektne prijedloge “Support to the Promotion of Civil Society regional activities in the Western Balkans“.

Podršku organizaciji konferencije dali su i Švicarski poduzetnički program te poduzeća Salto Systems, Elektroprivreda Crne Gore i ZenDev, a medijski pokrovitelji su Dnevni avaz, Bljesak, Nezavisne novine, Večernji list, RDV i Radio Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: