29 Marta, 2024

Prijava

Lavrov: Biće sve teže

Rusija ne odbacuje pregovore s Ukrajinom, ali što ih Kijev bude više odlagao, to će biti teže da se postigne sporazum s Moskvom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za TV Rusija-1 objasnio da je ruski predsjednik Vladimir Putin prenio tu poziciju Moskve na sastanku sa šefovima poslaničkih grupa u Državnoj dumi.

“Predsjednik je rekao učesnicima sastanka da ne odbacujemo pregovore, ali da oni koji ih odbacuju, trebalo bi da razumiju da, što se duže taj proces odlaže, teže će im biti da pregovaraju s nama”, rekao je Lavrov, kako prenosi Tas s.

Prema riječima Lavrova, kijevske vlasti saopštavaju da pregovori mogu da se održe tek posle pobjede Ukrajine i da će biti spremni da razgovaraju kada “Rusija napusti ukrajinske zemlje”, navodi Sputnjik.

“U tome ih aktivno podržavaju, čak im povlađuju u Londonu, Vašingtonu, Briselu. Ako je ovo njihov izbor, onda mi znamo kako možemo da ostvarimo ciljeve koje je postavio ruski predsjednik Vladimir Putin u okviru specijalne vojne operacije”, rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije također je ocijenio da će svet biti multipolaran, uprkos “mahnitim pokušajima” Zapada da zadrži svoju dominaciju, prenosi Tas s.

“Kuda ide svet? Ka pravednijem svetskom sistemu, mislim. On će biti multipolaran. Zapad mahnito pokušava da zadrži i ojača svoju dominaciju. NATO je saopštio svoje ciljeve širom sveta, a indo-pacifički region je zvanično označen kao sfera uticaja Alijanse – to se ne sviđa svima”, kazao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: