27 Februara, 2024

Prijava

Američka mornarica “zbog nacionalne sigurnosti” ne objavljuje sve snimke NLO koje ima

Američka mornarica ima u svom posjedu snimke neidentifikovanih letećih objekata, ali ih neće objaviti jer bi “narušili nacionalnu sigurnost”.

Priznanje dolazi kao odgovor na zahtjev sajta The Black Vault koji se bavi transparentnošću podataka od javnog značaja i koji je u prošlosti objavio hiljade dokumenata u vezi sa fenomenom neidentifikovanim letećih objektima.

Zahtjev američkoj mornarici podnijet je u aprilu 2020. godine u skladu sa zakonom o Slobodi informacija, dan nakon što je mornarica skinula oznaku tajnosti sa tri snimka koja su podigla veliku prašinu, koje su snimili mornarički piloti tokom susreta sa letjelicama koje izvode fizički nemoguće manevre.

The Black Vault je zahtjevao od mornarice da preda sve NLO snimke koje ima.
Sada su vlasti konačno odgovorile i potvrdile da postoji još snimaka susreta sa NLO, ali da ne mogu da ih objelodane zbog nacionalne sigurnosti.
“Objavljivanje ovih informacija bi naškodilo nacionalnoj bezbjednosti jer bi mogle da pruže neprijateljima važne informacije o operacijama, mogućnostima i ranjivosti ministarstva odbrane”, naveo je Gregori Kason iz američke mornarice.
Dodao je i da je mornarica mogla da skine oznaku tajnosti sa prethodnih snimaka, tek kada su oni procurjeli u medije i o njima se diskutovalo u javnom domenu.
“Mornarica je tada procijenila da može i zvanično da objavi snimke bez dalje štete po nacionalnu bezbjednost”, objansio je Kason.
Ono što je posebno zanimljivo jeste što je odgovarajući na zahtjev, mornarica nije ni pokušavala da prikrije postojanje drugih snimaka NLO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: