29 Marta, 2024

Prijava

Kordić: Mostar bez Srba nije Mostar

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i zamjenik predsjednika mostarskog Gradskog vijeća Velibor Milivojević posjetili su u četvrtak sabornu crkvu Svete Trojice, čija obnova još nije završena, a gdje su ih dočekali vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i starješina saborne crkve Duško Kojić.

Tom prigodom vladika Dimitrije zahvalio je gradonačelniku što je posjetio crkvu i upoznao se sa situacijom oko obnove sabornog hrama, te potrebama koje Srpska pravoslavna crkva u Mostaru ima.

Vladika je kazao kako posjet Kordića ulijeva nadu za srpsku i pravoslavnu zajednicu te smatra kako će se Mostar istinski obnoviti.

“Naš saborni hram će se obnoviti kada naša zajednica ovdje zaživi punim plućima. Kao što se mi molimo Bogu i Svetoj Trojici, Ocu i Sinu i Svetom Duhu, lijepo bi bilo i da ovaj grad ima staru trojičnost i kulturu suživota koju su imali sve tri vjeroispovijesti ovdje”, kazao je vladika Dimitrije.

Dodao je kako je suradnja s gradonačelnikom Mostara počela malim koracima, ali da on vjeruje u male korake.

Vladika Dimitrije je istaknuo kako je Kordić pokazao da je gradonačelnik svih građana u Mostaru i izrazio nadu u to da će se suradnja nastaviti.

Mostarski gradonačelnik izjavio je da je s vladikom razgovarao o projektima koji su važni za srpsku zajednicu u Mostaru, posebice kada je u pitanju religijski dio.

“Obišli smo saborni hram, razgovarali smo o projektima i načinima financiranja. S obzirom da je srpska zajednica najmanja u Mostaru, imam posebnu osjetljivost prema toj zajednici. Zajedno s potpredsjednikom Gradskog vijeća Veliborom Milivojevićem razmišljam o načinima i potezima koje bi mogli napraviti na dobrobit srpske zajednice i Grada Mostara”, kazao je Kordić.

Grad Mostar bez srpske zajednice nije Mostar i nezamisliv je kao takav, poručio je mostarski gradonačelnik.

Kazao je kako će se kao gradonačelnik potruditi stvoriti dobre uvjete u Mostaru kako bi se svi oni koji su zadnjih trideset godina otišli iz ovoga grada mogli vratiti.

On je dodao da je na sastanku dogovoreno da će se malim koracima rješavati svakodnevni problemi, a da će za strateške i velike projekte zajedno tražiti način realizacije.

Kordić i Milivojević obišli su i staru crkvu i kompleks oko saborne crkve, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: