3 Oktobra, 2023

Prijava

Amerika odobrila pomoć Ukrajini od 675 milona dolara u oružju

Američki predsjednik Biden odobrio je Ukrajini dodatnih 675 miliona dolara pomoći u oružju, saopštio je danas ministar odbrane Sjedinjenih Država Lojd Ostin.

Ostin je ovo saopštio na ministarskom sastanku NATO saveznika u Njemačkoj, gdje se razgovara o pomoći Ukrajini na duži rok u suprotstavljanju ruskom napadu. Ostin, koji se obratio na početku sastanka kome prisustvuje desetine ministara odbrane u vazdušnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, rekao je da će se na skupu razgovarati i o tome kako zemlje mogu da sarađuju na obuci ukrajinskih snaga i poboljšanju sopstvenih odbrambenih kapaciteta na duge staze.

Biden je ranije zatražio od američkog Kongresa 11,7 milijardi dolara finansijske podrške Ukrajini, dok se u toj zemlji nastavljaju ratni sukobi sa Rusijom, saopštila je Bijela kuća, prenosi Tanjug.

Ta sredstva bila bi namenjena za nabavku opreme, obavještajnu i direktnu budžetsku podršku Ukrajini. Zahtjev američkog predsjednika je dio većeg kriznog paketa u ukupnom iznosu od 47,1 milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: