22 Maja, 2024

Prijava

TikTok: “Nismo hakovani”

Hakerska grupa tvrdi da je objavila detalje o izvornom kodu i podacima korisnika TikToka.

TikTok je odbacio izvještaje koji tvrde da je kompanijina bezbjednost probijena, nakon što je hakerska grupa objavila fotografije za koje tvrdi da sadrže TikTok bazu podataka sa izvornim kodom platforme i podatke korisnika.

U odgovoru na spomenute navode, TikTk je istakao da kompanijin tim nije pronašao dokaze probijanja bezbjednosti platforme.

Kako navodi Bleeping Computer, hakeri su objavili fotografije navodne baze podataka na hakerskom forumu, ističući da su podatke prikupili sa servera koji TikTok koristi. Tvrde da taj server skladišti dvije milijarde podataka i 790GB korisničkih detalja, statističkih podataka platforme, kodove i drugo.

“Potvrdili smo da su podaci izloženi od strane hakera već javno dostupni i nisu ni na koji način kompromitujući za TikTok sisteme, mrežu ili bazu podataka. Ne smatramo da korisnici moraju da preduzimaju bilo kakve proaktivne mjere i ostajemo posvećeni bezbjednosti naše globalne zajednice”, istakla je Morin Šanahan ispred TikToka.

Hakerska grupa, koja sebe naziva “AgainstTheWest”, tvrdi također da je preuzela i podatke sa kineske platforme za razmenu poruka – WeChat. Za sada nema potvrda da su ovi navodi tačni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: