18 Aprila, 2024

Prijava

Košarkaši BiH danas protiv Litvanije igraju utakmicu koja će odlučiti sve

Pobjeda Zmajevima otvara brojne mogućnosti, pa bi se u slučaju poraza Slovenije protiv Francuske košarkaška reprezentacija BiH mogla naći i na trećem mjestu

Zmajevi danas igraju odlučujući meč za plasman u osminu finala Eurobasketa. Protivnik je ekipa Litvanije, koja je trenutno na omjeru 1:3, a naša reprezentacija je na 2:2. Obzirom da o prolazu odlučuje međusobni omjer matematika je vrlo jasna – potrebna je pobjeda.

Izabranici Adisa Bećiragića su svjesni šta ih čeka u Kelnu, a osim teškog protivnika punog velikih zvijezda predvođenih Valančiunasom i Sabonisom, Litvanci imaju najveću podršku navijača uz domaćina Njemačku, pa je se za vikend, prilikom meča Litvanije i Njemačke, bilo teško procijeniti da li se meč igra u Viljnusu ili Kelnu.

– Nema kalkulacija. U svakoj utakmici dajemo maksimum i želimo pobijediti. Vidjet ćemo šta će biti, ali znamo da je Litvanija itekako nezgodan i dobar tim. Potrošnja je ogromna jer igramo svaku utakmicu na 100 posto da bismo imali šansu za pobjedu. I protiv Litvanije će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar. Svaki čovjek ima snagu mentalnu da svoj umor ostavi za dan poslije. To su riječi Bogana Tanjevića. Odmor ćemo odložiti za dan poslije – kazao je Bećiragić nakon jučerašnjeg poraza protiv Francuza.

Podsjećamo, Zmajevi su u dosadašnjem toku prvenstva savladali Mađare i favorizirane Francuze, a poraženi su u mečevima protiv domaćina Njemačke i favorizirane Francuske.

Litvanci su otvorili prvenstvo sa tri poraza, ali u svakom od njih su bili ravnopravan protivnik. Jučer su savladali Mađarsku, koja je igrala meč bez najveće zvijezde Adama Hange.

Pobjeda Zmajevima otvara brojne mogućnosti, pa bi se u slučaju poraza Slovenije protiv Francuske košarkaška reprezentacija BiH mogla naći i na trećem mjestu, ali prostora za matematiku će biti dovoljno nakon meča koji počinje danas u Lankses Areni u Kelnu u 14:30 sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: