19 Aprila, 2024

Prijava

Erdogan: Ekonomski odnosi su važan vezivni faktor BiH i Turske

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je večeras u Sarajevu da su ekonomski odnosi važan vezivni faktor Bosne i Hercegovine i Turske.

U govoru na otvaranju Poslovnog foruma BiH – Turska Erdogan je rekao da je izbjegavanje podjela i sukoba važno, ne samo za mir i stabilnost BiH, nego i za njenu ekonomiju.

– Zadovoljni smo povećanjem naše trgovinske razmjene i investicija, ali znamo i da postoji potencijal za daljnji razvoj neših ekonomskih odnosa – dodao je Erdogan.

Istakao je da je izgradnja autoputa Sarajevo – Beograd projekt izgradnje mira koji će povezati ne samo zemlje nego i ljude sa vizijom prosperitetne budućnosti.

Erdogan je izrazio nadu da će se današnja posjeta pozitivno odraziti na ekonomske odnose dviju zemalja i dati doprinos razvoju Bosne i Hercegovine.

Smatra da je izgradnja autoputa Sarajevo – Beograd od presudnog značaja, te da očekuje da konkretni koraci na tom projektu budu napravljeni prije izbora u oktobru.

– Mi još jednom potcrtavamo da smo uvijek uz Bosnu i Hercegovinu i da smo opredijeljeni na poboljšanje situacije u zemlji, osiguranje stabilnosti i ekonomskog razvoja – poručio je Erdogan.

Forum je organizovala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Odborom za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: