22 Maja, 2024

Prijava

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, BH Telecom i Sergej Barbarez ove godine “Zajedno u trci za život”

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. Istovremeno, kompanija BH Telecom će tokom ovog mjeseca, a povodom Dana kompanije, realizovati brojne događaje za poslovne partnere, zajednicu i korisnike.

Kao i prethodnih godina, i ove godine oba ova događaja započinju zajedničkom aktivnošću pa su tako danas, u Pionirskoj dolini predstavili sjajan nastavak priče koju već 19 godina pišu BH Telecom i Udruženje “Srce za djecu”.

Svaka godina ove priče ispisana je ljubavlju i podrškom djeci oboljeloj od raka u BiH i njihovim porodicama, a ovog rođendanskog septembra pišu novi nastavak priče pod naslovom “Zajedno u trci za život”.

Posebnost ovogodišnje priče je što se dugogodišnjoj saradnji pridružio i piznati nogometaš Sergej Barbarez koji je novo zaštitno lice BH Telecoma.

“BH Telecom već dugi niz godina podržava rad Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i drago mi je da smo bili podrška od prvih dana osnivanja Udruženja 2003. godine, tokom izgradnje Roditeljske kuće i da smo zajedno dočekali njeno otvaranje. Saradnju smo nastavili pokroviteljsktvom dva apartmana u Roditeljskoj kući zajedno sa našim zaposlenicima i poznatim reprezentativcem Miralemom Pjanićem, te podrškom projektima ‘Moja kosa, tvoja kosa’ i online shopu SRCE, koji je jedinstveni vid socijalnog poduzetništva u koji su uključeni mladi liječeni od raka. Sretan sam što ove godine nastavljamo našu podršku i saradnju zajedno sa legendom bh. fudbala Sergejom Barbarezom kroz pokroviteljstvo apartmana Visibaba u Roditeljskoj kući i reći im da nisu sami u svojoj borbi te da je u Upravi i zaposlenicima BH Telecoma uvijek imaju prijatelje i nisu sami”, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

“Simbolično smo odabrali baš ovaj mjesec i dan, jer BH Telecom slavi svoj rođendan 5. septembra, a Udruženje za djecu obilježava Zlatni septembar – mjesec poditanja svijesti o raku kod djece. Današnjim zajedničkim događajem smo željeli da se zahvalimo kompaniji BH Telecoma na kontinuiranoj podršci koju nam pružaju već godinama. Djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode sve one teške dane koje sa sobom donose dijagnoza u kompleksno liječenje, a svoju snagu pronalaze najprije u svojoj porodici”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Tokom družena u Pionirskoj dolini predstavljen je i novi spot BH Telecoma za uslugu Moja TV, kao i promotivna kampanja sa poznatim fudbalerom Sergejom Barbarezom koji je zaštitno lice kampanje. Barbareb nije krio zadovoljstvo saradnjom sa BH Telecomom.

“Ponosan sam što sam uz Dinu Merlina, Miralema Pjanića i druge poznate ličnosti postao zaštitno lice kompanije BH Telecoma za uslugu Moja TV i sada će me javnost u BiH više gledati na malim ekranima, ali ne kao fudbalera. Drago mi je da sam dio ovog humanog događaja koji pomaže našim malim herojima da izbore svoju najveću bitku u životu. Volio bih da u budućnosti Roditeljska kuća ima što manje korisnika, a svoj bolesnoj djeci želim što brže i lakše ozdravljenje. Nadam se da će u tome promoći i aukcija dresova iz spota koju će organizovati Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka”, izjavio je Barbarez.

Tokom današnjeg druženja su posebno bili oduševljeni mališani iz Roditeljske kuće i djeca koja su došla na druženje sa Barbarezom. Igrali su fudbal, smijali se i radovali susretu, a posebno oduševljenje je izazvalo zajendičko potpisivanje dresova.

Kako bi se obezbjedila dodatna sredstva za djecu oboljelu od raka, dresovi iz kampanje i spota za Moju TV idu na aukciju koja će biti priređena u narednom periodu u Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: