29 Marta, 2024

Prijava

Zrinjskom derbi protiv Sarajeva; Široki na vrhu ljestvice

U derbiju 9. kola nogometne Premijer lige BiH Zrinjski je na svom terenu nadigrao Sarajevo 4:1.

Zrinjski je veći dio utakmice visokim presingom razbijao sve pokušaje Sarajeva i osim vodećeg gola, koga je u 17. minuti nakon kontranapada postigao Dal Varešanović, gosti nisi stvorili ozbiljniju priliku pred golom domaćih.

Zrinjski je do preokreta došao u razdoblju od 23. do 40. minute. Prvo je Nemanja Bilbija izjednačio iz jedanaesterca, u 32. Igor Savić doveo je svoju momčad u vodstvo, a u 40. minuti za 3:1 pogodio je Mario Ćuže.

Bilbija je svojim drugim golom u 68. minuti postavio konačan rezultat 4:1. Napadaču Zrinjskog večerašnja će utakmica ostati u posebnom sjećanju, jer je s dva postignuta gola preskočio Wagnera Santosa Laga na ljestvici najboljih strijelaca domaće lige.

Na svom kontu Bilbija sada ima 127 golova.

Poraz Sarajeva iskoristio je Široki Brijeg, koji je u drugom večerašnjem derbiju na domaćem terenu pobijedio Borac 2:0 (Branimir Barišić 32'm, Bože Vukoja 38’-jedanaesterac).

Momčad s Pecare ponovno je na vrhu ljestvice s 15 bodova, Sarajevo je drugo s 14 i utakmicom više u odnosu na Široki Brijeg, dok Tuzla City na trećem mjestu ima 13 bodova i dvije utakmice manje u odnosu na Široki Brijeg.

Zrinjski je deseti na ljestvici sa 6 bodova s tim da aktualni prvaci moraju odigrati još pet zaostalih susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: