28 Marta, 2024

Prijava

Spektakularna utakmica “Zmajeva”: Srušili smo Evropske prvake

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u trećem kolu Eurobasketa favorizovanu selekciju Slovenije rezultatom 97:93 i tako su došli na korak do plasmana u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Naša selekcija je odlično otvorila utakmicu i imala je seriju 8-0. Međutim, Slovenci se brzo bude i dolaze do preokreta, a na kraju prve četvrtine imali su prednost od šest poena prednosti (32:26).

Krenuli su Slovenci dobro i u drugoj četvrtini, ali tada se naši bude predvođeni Džananom Musom (16 poena u prvom poluvremenu) i vraćaju utakmicu u egal. Igralo se dosta puta koš za košem pa su Slovenci otišli na odmor sa samo tri poena prednosti.

Nastavili su bh. košarkaši odlično igrati u trećoj dionici te je već tada bilo sasvim jasno da na očekuje dramatična završnica. Tako je i bilo. Velika drama, ali fenomenalno izdanje naših košarkaša koji su ostvarili veliku pobjedu.

BiH sada nakon tri kola ima dvije pobjede i jedan poraz, a i Slovenija je na istom omjeru 2-1.

Do kraja grupne faze Bosna i Hercegovina igra još dvije utakmice. Prvo ćemo u utorak igrati protiv Francuske, a onda u srijedu vjerovatno odlučujući susret protiv Litvanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: