28 Marta, 2024

Prijava

Zlatko Miletić u sjećanje prizvao ukrajinske snage UNa koji su tokom rata omalovažavali građane Sarajeva te sarađivali sa agresorom

U svjetlu posjete zvaničnika Naše stranke Ukrajini, molba za njih i sve ostale političare u BiH, da prestanu sa populističkim, vazalskim i diletantskim odnosom prema međunarodnoj politici. U ovom trenutku se još uvijek vode političke borbe za opstojnost, demokratsko i civilizacijsko uređenje BiH.

Podrška narodu Ukrajine ne treba sa naše strane biti upitna, njihova ratna stradanja, slična su onima koje smo mi proživljavali tokom agresije na BiH. Zato nadležne institucije, trebaju istrajati da se zbog agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, svo diplomatsko osoblje Ruske Federacije proglasi nepoželjnim u BiH.

S druge strane, podrška političarima Ukrajine, treba biti dovedena u kontekst ponašanja ove zemlje prema nama, u godinama za vrijeme i nakon rata. Svi mi koji smo bili u ratu, za razliku od onih koji nisu, pamtimo da su agresorske snage bile dodatno ojačane dobrovoljcima iz Ukrajine, što zvanični Kijev nikad nije osudio.

Zvanični Kijev, kojem se naši političari svesrdno isporučuju ovih dana, nikada nije osudio ni sramotno ponašanje ukrajinskih snaga UNPROFOR-a tokom rata u Sarajevu na željezničkoj stanici, gdje su njihovi pripadnici seksualno ucjenjivali, naše majke i žene za jeftine lanč pakete koji su značili preživljavanje… da su u Žepi plandovali, švercovali i surađivali sa agresorom. Nikada zvanični Kijev, nije osudio kukavičko ubistvo komandanta odbrane Žepe, Avde Palića, čiju su sigurnost garantovali ukrajinski vojnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: