4 Marta, 2024

Prijava

Potpredsjednica vlade Srbije: Lavrov nas zloupotrebljava

ZORANA MIHAJLOVIĆ, potpredsjednica srpske vlade, optužila je ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova da zloupotrebljava Srbiju u ratu protiv Ukrajine. Rekla je da Lavrov pogrešno predstavlja neuvođenje sankcija kao podršku Srbiji.

“Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji. Pokušava pokazati da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu. Srbija se jasno opredijelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je učinila cijela Europa, pokazuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku”, rekla je Mihajlović u priopćenju koje prenosi agencija Beta.

“Lavrov vrši dodatni pritisak na Vučića”

Mihajlović tvrdi da Lavrov, umjesto da poštuje odluku Srbije da ne uvede sankcije Rusiji usprkos pritiscima, on zloupotrebljava tu činjenicu.

“Time vrši dodatni pritisak na predsjednika Aleksandra Vučića i vladu Srbije. Iako govori o prijateljstvu dvije države, ovakvim ponašanjem na djelu pokazuje suprotno.

Politika vlade i predsjednika su očuvanje mira i stabilnosti, regionalna suradnja i pristupanje EU. Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze s ovom politikom”, kazala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: