27 Marta, 2024

Prijava

Čavara najavio novu koaliciju. Među predloženim sudijama supruga Safeta Softića i brat Aljoše Čampare !?

Marinko Čavara predložio četvero sudija za Ustavni sud FBiH.

 

Čavara je za sudije koje će popuniti upražnjena mjesta u Ustavnom sudu FBiH predložio Ajlu Softić iz reda Bošnjaka, Mirka Miličevića iz reda Hrvata, Branimira Orašanina iz reda Srba i Dubravka Čamparu iz reda ostalih.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH Marinko Čavara donio je odluku o imenovanju nedostajućih sudija u Ustavnom sudu FBiH.

Ova odluka stupa na snagu nakon što je potvrdi Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH”.

“Danas sam donio odluku o imenovanju sudaca Ustavnog suda Federacije BiH. Vodio sam računa da se može popuniti Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, te da Vijeće može funkcionirati nakon odlaska suca u mirovinu u prvom mjesecu”, izjavio je Čavara povodom odluke o imenovanju sudija u Ustavni sud FBiH.

Naveo je kako mu je “žao što je nakon poziva u moj ured nastala hajka koju ne mogu razumjeti”.

“Dopredsjednici su naveli da neustavno sto zovem kandidate na razgovor, ne navodeći koji dio Ustava kršim time. Nedopustivo je i neprihvatljivo napadati instituciju predsjednika Federacije BiH i rušiti institucije ove države. Presretan sam da sam tijekom tih razgovora upoznao 19 osoba s kojima sam izravni razgovarao. Volio bih da ih mogu sve imenovati, jer su to divne osobe”, kazao je Čavara u obraćanju medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: