29 Marta, 2024

Prijava

Vlada TK odobrila dodatnih 116.000 KM za projekte održivog povratka

Vlada Tuzlanskog kantona u okviru realizacije Programa “Podrška povratku prognanih osoba”, dala je saglasnosti na pet odluka o odobravanju sredstava općinama Teočak i Srebrenica, te Gradu Lukavac, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u realizaciji projekata održivog povratka.

– Općini Teočak je za izgradnju LED rasvjete u Mjesnoj zajednici Bilalići, Mjesna zajednica Bilalići–Uzunovići odobreno 50.000 KM. Opštini Srebrenica je, za sanaciju lokalnog makadamskog puta u naselju Brezovice, Mjesna zajednica Skenderovići, odobreno 19.071 KM, a za izgradnju vodovoda u naselju Pale-Tršće, Mjesna zajednica Potočari 20.009 KM. Za rehabilitaciju i sanaciju lokalne cestovne mreže u naselju Jašarevići, Mjesna zajednica Dobošnica Gornji, 17.478 KM je odobreno Gradu Lukavac, a također, Lukavcu je i za sanaciju makadamskih puteva u Mjesnoj zajednici Panjik odobreno dodatnih 9.800 KM – kaže Anto Iljkić, sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Na prošloj sjednici Vlada TK odobrila je oko 90 hiljada KM za infrastrukturne projekte u tri povratničke opštine, a ukupno u 2022. godinu za projekte u povratničkim sredinama do sada je izdvojeno 1.3 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: