18 Aprila, 2024

Prijava

Kćerka bliskog Putinovog saradnika nastradala u eksploziji automobila u Moskvi

Darija Dugina, kćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju „Putinovim mozgom”, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak nastradaloj djevojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je vjerovatna meta bio sam Dugin ili možda oboje.

U policiji ruskoj agenciji nisu potvrdili identitet žene poginule u eksploziji a naveli su da je eksplodirao automobil „tojota lend kruzer” u blizini sela Boljšoj Vjazemi, u moskovskom regionu, javlja Tanjug.

Kako ocjenjuje CNN, Dugin je desničarski autor i ideolog i smatra se tvorcem ili „duhovnim vođom” ruske vojne operacije u Ukrajini, kao i da ima značajan uticaj na ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog čega ga nazivaju „Putinovim mozgom”.

Njegova kćerka Darija (30) studirala je filozofiju na Moskovskom univerzitetu.

Ona je u martu ove godine dospjela na američku listu sankcionisanih Rusa kao urednik sajta Ujedinjeni svijet, na kojem je u jednom članku navela da će Ukrajina nestati ako bude primljena u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: