28 Marta, 2024

Prijava

Ledena ploha će i ove zime biti na Ilidži

Ledena ploha za klizanje bit će i predstojeće zime na Ilidži, a načelnik te općine u Sarajevu Nermin Muzur najavljuje nove sadržaje, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Muzur je danas posjetio lokaciju u Velikoj aleji, gdje je prošle zime prvi put u historiji Ilidže bila postavljena ledena ploha. I naredne zime će biti na istoj lokaciji, u neposrednoj blizini spomenika borcima NOR-a.

Iako kalendarski još traje ljeto, načelnik i saradnici pravovremenim planiranjem i pripremama žele ovu zimu dočekati još spremniji, a ledenu plohu obogatiti dodatnim sadržajima.

– Prošle zime smo prvi put na Ilidži imali ledenu plohu. Tu priliku smo iskoristili na pravi način i naučili mnogo toga. Vođeni upravo tim iskustvom, već sada krećemo u pripreme za zimsku sezonu, a sve kako bi Ilidžancima i svim posjetiocima Ilidže ponudili bolje i bogatije sadržaje ove zime – Muzurove su riječi.

Izvjesno je da će druga sezona klizanja na Ilidži imati mnogo više sadržaja.

– Već sada mogu reći da će površina ledene plohe ove zime biti veća u odnosu na prošlu. Na dobrom smo putu da realizujemo još neke sadržaje u kojima će posjetioci moći uživati, a uvjeren sam da će ledeni tobogan biti jedan od njih. Osim toga vjerujem da će i zabavni program biti kvalitetniji i bogatiji u odnosu na prošlu zimu – rekao je Muzur.

Prošle zime ledena ploha je svečano otvorena krajem decembra, a posjetioci su  je koristili više od dva mjeseca. Postavljanje plohe pokazalo se kao pravi potez, saopćeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: